ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУ Криму виробляють електрику зі сміття

У Криму виробляють електрику зі сміття

У тимчасово окупованому Криму повідомляють про початок виробництва електроенергії зі сміття. Як зазначається, наразі біогазова станція видає 60 кВт/год.

У тимчасово окупованому Криму на полігоні твердих побутових відходів у селі Тургенево Білогірського району почали виробляти електроенергію з звалищного газу. Про це заявив голова кримської республіканської організації «Екологія і світ» Віктор Тарасенко, передають «Крим.Реалії».

«Ця подія є ключовою у технології, запропонованій кримськими вченими. У партнерстві з приватним бізнесом ми в найкоротші терміни підтвердили життєздатність запропонованої технології, і вже через півтора року експлуатації полігону отримали першу електрику», – повідомив пан Тарасенко.

На полігоні ТПВ заявляють, зараз біогазова станція видає 60 кВт/год. У найближчому майбутньому, після закриття першої робочої карти полігону, вся її територія буде обладнана газовідвідними свердловинами. Біогазу, що добувається, буде достатньо для виробництва 0,4-0,5 МгВт .

Підтвердження цієї інформації з інших джерел немає.

Нагадаємо, у Криму заявили, що постачають газ у місто Генічеськ Херсонської області як гуманітарну допомогу. «Влада» окупованого півострова наголошує, що у місто вже надійшло 33 тис. кубометрів «гуманітарного» газу.

 
Коментарі (0)