ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУ Криму з'явиться газотурбінна електростанція

У Криму з'явиться газотурбінна електростанція

У Криму мають намір побудувати газотурбінну електростанцію. Таким чином вирішиться питання теплопостачання будинків взимку та опріснення води влітку.

У Феодосії розглядається можливість будівництва газотурбінної електростанції, проект якої був розроблений в 2008 році, але так і не був реалізований, - повідомляють «Новини Криму».

Особливістю газотурбінних електростанцій є те, що в процесі генерації електроенергії вивільняється велика кількість тепла. Взимку цей ресурс можна використовувати для теплопостачання багатоповерхових будинків. Проте в бюджеті міста немає коштів для будівництва теплотраси.

У літній час надлишок тепла влада міста пропонує використовувати на потреби опріснення води.

У разі якщо технічні завдання будуть вирішені, місто може узяти на себе зобов'язання по виділенню земельної ділянки.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з 1 червня Україна буде продавати електроенергію Криму за комерційною ціною.

«Електрика буде поставлятися за оптовою ринковою ціною, як для комерційних споживачів. Такий перехід з поставками електроенергії на територію окупованого півострова дасть Україні можливість до кінця цього року заощадити близько 1,6 мільярда гривень у вигляді дотацій», - заявив виконуючий обов'язки директора ДПЗД «Укрінтеренерго» Володимир Зіневич.

У середньому в Криму споживають 462 млн. кВт-год електроенергії.

 
Коментарі (0)