ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГУ Криму з’являться п’ятизіркові пляжі

У Криму з’являться п’ятизіркові пляжі

Розробляється класифікація пляжних територій. Зокрема, планується впровадити 5 категорій пляжів по аналогії з категоризацією готелів

У Криму в період літнього курортного сезону для кримчан і туристів буде забезпечений вільний доступ на комунальні пляжі.

Про це заявив Голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов в рамках гарячої лінії, інформує прес-служба Радміну АРК.

«Пляжі – це надбання всього народу і відкрита територія відвідування для всіх громадян України і туристів, які приїхали до нас. Закритими можуть бути тільки деякі пляжі санаторних і курортних установ, всі інші пляжі в Криму – безкоштовні», - підкреслив Анатолій Могильов.

При цьому глава виконавчої влади Криму запевнив, що влада і правоохоронні органи тримають це питання на особливому контролі. «Ми забезпечимо максимально доступне відвідування пляжів Криму. Є служби, які займаються цим питанням, ми будемо вкрай гостро реагувати на всі факти незаконних поборів з громадян і туристів», - підкреслив Анатолій Могильов.

Крім того, глава Ради міністрів повідомив, що з метою підвищення комфортабельності пляжів і рівня сервісу розробляється класифікація пляжних територій. Зокрема, планується впровадити 5 категорій пляжів по аналогії з категоризацією готелів. «Пляж категорії 5 зірок повинен бути оснащений Wi-Fi, системами відеоспостереження, мати належний санітарний стан, мережу кафе і барів. Пляж з однією зіркою не матиме такого сервісу, але він буде чистим і безкоштовним. Такий рейтинг дозволить полегшити туристам вибір здравниць, і відпочиваючі будуть розуміти, які послуги вони отримають», - додав Анатолій Могильов.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)