ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУ Криму знайшли чергове рішення проблем з водопостачанням

У Криму знайшли чергове рішення проблем з водопостачанням

В окупованому Криму вирішили добувати прісну воду на Азовському морі: фахівці вже почали бурити

 

Ідея полягає в тому, що під товщею води Азовського моря є прісна вода, її виявили ще в радянські часи, і ось тепер намагаються добути. За словами так званого "віце-прем'єра" окупованого Росією Криму Євгена Кабанова, фахівці почали бурити свердловини в Азовському морі, щоб оцінити якість і кількість прісної води. Про це пише видання "КП. Крим".

В акваторії моря почалося буріння свердловин, результати будуть вже в липні. За оцінками вчених, прісної води під Азовським морем "величезні запаси. Залишається під питанням на який віддаленості від берега.

Воду добуватимуть технологічно по методу видобутку нафти, заявляє влада РФ.

Вчений з Інституту геологічних наук Національної академії наук України Руслан Гаврилюк заявив, що проект по вилученню прісної води з-під Азовського моря ніяк не зможе нейтралізувати ефекти посухи в Криму.

Геологи заявляють, що цілком ймовірно, що під Азовським морем дійсно може виявитися прісна вода, проте, які її технічні характеристики, і яка кількість - невідомо.

Існують лише теоретичні припущення про те, що геологічна будова дна цього моря такий, що там можуть бути запаси прісної води. Фахівці заявляють, що головне завдання, яке повинна чітко виконуватися, це розподіл запасів існуючої в Криму води. На питні потреби громадян її цілком достатньо.

За словами заступника директора Інституту водних проблем Михайла Яцюка, втрати води в мережах досягають 50%. Це призводить до розтратна використанню ресурсів, і як наслідок - брак води.

 

 

 

 
Коментарі (0)