ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВУ Кривому Розі побудують сміттєпереробний завод

У Кривому Розі побудують сміттєпереробний завод

30 червня депутати міської ради підтримали проект угоди між Європейським банком реконструкції та розвитку про підготовку кредитного фінансування будівництва комплексу з переробки відходів

30 червня депутати міської ради підтримали проект угоди між Європейським банком реконструкції та розвитку про підготовку кредитного фінансування будівництва комплексу з переробки відходів в металургійному районі Кривого Рогу.

Пояснювальну записку до відповідного проекту рішення на розгляд депутатів Криворізької міськради подав заступник начальника Департаменту розвитку інфраструктури Ігор Терещенко.

Угода укладається між Криворізьким міськрадою, комунальним підприємством «Сансервіс» і ЄБРР. Нагадаємо, що в Кривий Ріг поставляють нові тролейбуси в рамках угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку.

В рамках договору розглядаються інвестиції в переробку твердих побутових відходів і будівництво нового заводу для роздільної обробки і переробки відходів, які будуть відправляти на спецполігон.

Банк надасть довгострокове фінансування у вигляді 15 мільйонів євро позики. Ще планується залучити гранти на технічну співпрацю для співфінансування проекту.

«В результаті реалізації угоди в місті з'явиться комплекс з переробки, знешкодження та складування твердих побутових відходів, що дозволить вдосконалити систему поводження з твердими побутовими відходами, поліпшити загальний санітарний стан та екологічну ситуацію в місті», - зазначив у пояснювальній записці до проекту заступник начальника Департаменту розвитку інфраструктури міста Ігор Терещенко.

У листопаді 2019 року криворізькі чиновники заявляли, що проект з будівництва сміттєпереробного заводу в місті запущений.

 

 
Коментарі (0)