ГоловнаНовини ЖКГПодіїУ липні переглянуть пенсії для ще мільйону українців - Мінсоцполітики

У липні переглянуть пенсії для ще мільйону українців - Мінсоцполітики

В цілому ж в цьому році підвищення отримають 10,5 млн мільйонів українців. Окремі доплати будуть для працюючих пенсіонерів. На початку літа вони отримають надбавки за травень і квітень.
Глава Мінсоцполітики Марина Лазебна повідомила, що в липні 2021 переглянуть пенсії для ще мільйону українців. В цілому ж в цьому році підвищення отримають 10,5 млн мільйонів українців, про це вона розповіла під час Години запитань до уряду у Верховній Раді.
 
Так само чиновниця заявила, що окремі доплати будуть для працюючих пенсіонерів. На початку літа вони отримають надбавки за травень і квітень.
 
За даними Пенсійного фонду, в даний момент в Україні майже 11,1 млн пенсіонерів. З них три мільйони - працюють.
 
Нагадаємо, що Кабінет міністрів України скасував обов'язковий переклад виплати пенсії та соціальної допомоги на карткові рахунки з вересня, як це раніше було закріплено в постанові №277 від 29 березня 2021 року.
 
Поточний порядок доставки пенсій, субсидій та соціальних допомог через «Укрпошту» буде збережений як мінімум до 1 січня 2023 року. Основна причина, по якій ініціативу відклали на два роки, - неготовність банківської інфраструктури та систематичні закриття банківських відділень.
 
Коментарі (0)