ГоловнаНовини ЖКГПодіїУ липні уряд збирається знову перерахувати пенсії - Кабмін

У липні уряд збирається знову перерахувати пенсії - Кабмін

У липні уряд збирається знову перерахувати пенсії українцям, про це свідчить відповідна постанова Кабінету міністрів України
У липні уряд збирається знову перерахувати пенсії українцям, про це свідчить відповідна постанова Кабінету міністрів України, повідомляє пресслужба Уряду.
 
На надбавку можуть розраховувати ті громадяни, яким які раніше не індексували пенсію в березні.
 
Зараз розмір пенсії може варіюватися від мінімального до максимального.
 
Офіційно в Україні рівень мінімальної пенсії не може бути нижчим, ніж рівень прожиткового мінімуму для людей непрацездатного віку. Зараз мінімальна пенсія – 1769 гривень.
 
Максимальний розмір пенсій також обмежений десятьма прожитковими мінімумами – 17 690 гривень. Однак тут під виняток потрапляють колишні українські судді.
 
Рані в Пенсійному фонді пояснили, чому суддям-пенсіонерам з початку року в середньому нарахували 9 тисяч гривень надбавки до пенсії, тоді як пенсійні виплати українських військових виросли всього на 67 гривень.
 

У ПФУ відзначають, що перерахунок пенсійних виплат для суддів залежить від перерахунку для інших громадян. Суддям призначені довічне грошове утримання в розмірі 50 відсотків винагороди судді на відповідній посаді. 

 
Коментарі (0)