ГоловнаКиївські будніТарифи ЖКГУ лютому кияни отримають два рахунки за спожиту електроенергію

У лютому кияни отримають два рахунки за спожиту електроенергію

З 1 січня 2019 року розпочався перший етап державної реформи ринку електроенергії: енергопослуги клієнтам в Україні відтепер надаватимуть дві різні компанії – оператор системи розподілу та постачальник.
З 1 січня 2019 року розпочався перший етап державної реформи ринку електроенергії: енергопослуги клієнтам в Україні відтепер надаватимуть дві різні компанії – оператор системи розподілу та постачальник.
 
Оператор системи розподілу – ДТЕК Київські електромережі буде здійснювати діяльність виключно з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж. Компанія-постачальник – буде займатися постачанням електроенергії споживачам, відповідати за нарахування платежів і розрахунки.
 
«Реформа ринку електроенергії вже стартувала. І споживачі мають бути уважними при сплаті перших рахунків та погашені попередніх боргових зобов’язань. У січні 2019 р. кияни отримають один рахунок від ДТЕК Київських електромереж, а вже у лютому 2019 р. можуть отримати два рахунки. Перший від нового постачальника, а другий від нас, в якому є борг за спожиту електроенергію у 2018 р. Щоб закрити заборгованість, клієнтам треба перевірити, який рахунок вони оплачують: чи то послуги за 2019 р., чи то за 2018 р. Якщо клієнт помилково оплатить заборгованість за іншими реквізитами, то, на жаль, борг залишиться непогашеним. Всім споживачам треба бути уважними у перехідний період, щоб уникнути непорозумінь», – пояснив Олександр Бемм, комерційний директор ДТЕК Київські електромережі.
 
На початку січня мешканці Києва отримали платіжки за електроенергію, спожиту у грудні 2018-го, тож у документі останній раз зазначені старі реквізити. Вже в лютому вони зміняться згідно з вимогами реформи енергоринку. 
 

Борг за світло за 2018 рік, треба сплатити саме тій компанії, яка надавала послугу протягом року, тобто ДТЕК Київські електромережі.  

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
25 Січня 2019 p. 23:33
Ідея цього "вишкрібання" досить проста: одну послугу деталізувати у декількох платіжках ; а оскільки комісія за внесення платежу береться за кожну платіжку, то споживачу прийдеться внести комісію , більшу у декілька разів.-------------------------------------------Одночасно збільшується і вартість самої послуги. Усі кияни можуть підтвердити, що розділення однієї послуги "Утримання будинків " лише на дві, збільшило оплату за цю послугу принаймні на 40 грн. Аналогічно буде і з подачею електроенергії.