ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ Луганській області найдорожче опалення

У Луганській області найдорожче опалення

Жителі різних міст платять за опалення за різними тарифами.

 

Вартість опалення на місцях залежить від ряду факторів. Один з головних - джерело генерації електроенергії. Наприклад, деякі теплові електростанції використовують для вироблення тепла газ, а інші - вугілля. Крім того, на вартості тепла позначається технічний стан електростанцій і магістралей, погодні умови і структура житлового фонду.

Це є причиною різниці в тарифах на опалення в різних регіонах України. Наприклад, за опалення типовою двокімнатної квартири площею 46 квадратних метрів у Львові потрібно буде заплатити 1220 грн, в той час як в Дніпрі - вже 1640 грн.

Найменше за тепло платять жителі міст, які знаходяться біля атомних електростанцій. Наприклад, в Южноукраїнську тариф на опалення становить 4,6 грн за кв. метр, а в Енергодарі та Нетішині - менше 3 грн за кв. метр.

А ось по самих високих тарифах змушені платити жителі Сєвєродонецька, розташованого в Луганській області. Тут вартість тепла становить 46,2 грн за квадратний метр. Це означає, що на опалення двокімнатної квартири потрібно витратити 2124 грн в місяць.

Втім, необхідно також враховувати і рівень зарплат в регіонах. Наприклад, жителям Києва легше сплатити тепло, ніж представникам Житомира. Найадекватніше співвідношення між тарифами і доходами спостерігається в таких містах, як Київ, Маріуполь Львів, Івано-Франківськ, Херсон і Одеса, де на опалення в середньому йде не більше 20% доходів. А ось жителі Чернігова, Кропивницького, Рівного та Тернополя віддають за тепло в квартирі не менше 25% свого заробітку.

 

 
Коментарі (0)