ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУ Луганську власники кондиціонерів платитимуть штрафи

У Луганську власники кондиціонерів платитимуть штрафи

У Луганській міськраді нагадали жителям міста про необхідність дотримання правил благоустрою території м. Луганська та будівельних норм під час встановлення технічних пристроїв, зокрема кондиціонерів,

У Луганській міськраді нагадали жителям міста про необхідність дотримання правил благоустрою території м. Луганська та будівельних норм під час встановлення технічних пристроїв, зокрема кондиціонерів, а також про відповідальність за їх порушення. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Луганської міськради.

Як зазначили в міськуправлінні архітектури та містобудування, у Луганську численні архітектурно-планувальні порушення виявлені не лише в діяльності підприємців, а й у життєдіяльності городян. 

«Прикладом тому є розміщення технічних елементів (пристроїв), зокрема кондиціонерів, на головних фасадах будівель і споруд, а також на бокових фасадах стін, видимих ​​з боку вулиць і площ, розташованих у межах історичних ареалів і магістральних вулиць; хаотична обробка фасадів будівель, особливо під час утеплення стін будинку, а також несанкціонована обшивка балконів», – наголосили в міськраді. 

Такі невпорядковані дії городян і підприємств призводять «до погіршення архітектурного вигляду нашого міста». У міськраді вважають, що основною причиною цього є незнання деяких законодавчих і будівельних норм.

Зокрема, рішенням Луганської міської ради затверджено Правила благоустрою території м. Луганська. Відповідальні посадові особи підприємств, установ, організацій, а також громадяни зобов'язані не змінювати самовільно зовнішній вигляд фасадів будівель.

За порушення цих правил винні особи несуть відповідальність, визначену чинним законодавством. 

Крім того, з органами містобудування та архітектури необхідне погодження в разі зміни колірного рішення фасадів будинків; зміни архітектурних рішень, що впливають на характер навколишньої забудови, що склався раніше; зміни конструктивних рішень, які можуть викликати небезпечні ситуації в майбутньому.

 
Коментарі (1)
Михаил
28 Травня 2012 p. 13:31
Оно, конечно, правильно, насчет кондиционеров. Но запрещать утепление и остекление балконов, не предоставив альтернативы - чисто в русском духе.