ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ Львові можуть вирости ціни на проїзд

У Львові можуть вирости ціни на проїзд

На громадських слуханнях у Львові обговорили проект підвищення цін на проїзд. Таким чином намагаються врятувати місцевих перевізників від банкротства. Саме рішення щодо підняття тарифу можуть прийняти через місяць.

У Львові планують змінити тарифи на проїзд в транспорті. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

Відповідне рішення виконавчого комітету «Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті» розглянули на громадських слуханнях. «Час прийняття рішення про підняття тарифів вже наступив, в нас немає іншого виходу, ми повинні зробити вибір  — або транспорт є, або його нема. Ми даємо гарантію, що перевізники будуть працювати доти, доки буде вистачати ресурсів, але при тарифі у 2 гривні це триватиме не довго. Вже сьогодні починають переставати постачати перевізникам запчастини, паливо та мастило в борг. В проекті рішення передбачено тариф 3 гривні. Цей тариф дасть можливість перевізникам окупити затрати, які вони понесли та покращити той транспорт, який є в наявності, він не дозволить закупити нові транспортні засоби, але дасть можливість покращити якість надання послуг перевезення», – йдеться в повідомленні.
 
Ріщення щодо підняття тарифу, згідно з чинним законодавством, може прийматись на засіданні виконкому не раніше, ніж через 30 днів з моменту оголошення проекту рішення, тобто не раніше 27 квітня.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», приватні перевізники Києва звернулися до міської влади з проханням невідкладно розглянути питання підвищення тарифів на проїзд, аби не допустити банкротства як комунального, так і приватних підприємств у цій галузі.
 
Коментарі (0)