ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ Львові можуть змусити пільговиків платити за проїзд в години пік

У Львові можуть змусити пільговиків платити за проїзд в години пік

У Львові можуть обмежити час безкоштовного проїзду для пасажирів пільгових категорій. Відтак, людям, які мають право на пільговий проїзд,пропонують користуватися своїм правом з 10:00 до 16:00, а в пікові години оплачувати проїзд.
У Львові можуть обмежити час безкоштовного проїзду для пасажирів пільгових категорій та переглянути розмір діючого тарифу на проїзд. Про це заявив Начальник управління транспорту і зв‘язку Львівської міської ради Віктор Щир, передає прес-служба ЛМР.
 
«Враховуючи те, що криза торкнулася не тільки перевізників, а й кожного громадянина у нашій державі, підвищити сьогодні тариф – це нанести ще один суттєвий удар по бюджету кожної сім’ї нашого міста. Ми шукали багато пропозицій і запропонували як альтернативу обмежити в часі проїзд мешканцям пільгових категорій. Люди, які мають право на пільговий проїзд, можуть скористатися своїм правом з 10:00 до 16:00, а в пікові години оплачуватимуть проїзд. Це не суттєво підвищить фінансовий стан автотранспортного підприємства, але дасть змогу забезпечити ту кількість транспортних засобів, яка необхідна для перевезення в пікові години наших громадян. Це буде кращим варіантом, ніж введення тарифу у 5, 6 чи більше гривень. Точного розрахунку наших перевізників я ще не знаю, але вважаю, що на сьогодні підвищення тарифу викличе соціальну напругу у нашому місті. До прикладу, у Рівному підняли тариф до 3 гривень і вони вважають, що це економічно обґрунтована ціна на сьогодні, враховуючи навіть ціну палива», –заявив пан Щир.
 
Він зазначив, що такі заходи будуть тимчасовими. Водночас, начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР наголосив, що міським електричним транспортом пільгові категорії мешканців можуть користуватися безкоштовно в повному обсязі.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», вчора у Львові прорвало трубопровід із стічними водами. Як наслідок – у місті затопило проїжджу частину кількох вулиць.
 
Коментарі (0)