ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ Львові підвищили тарифи на утримання будинків

У Львові підвищили тарифи на утримання будинків

У Львові підвищили тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій. Скореговані тарифи вступлять в дію з 1 грудня цього року.

ЛМР прийняла рішення підвищити тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій задля підвищення заробітної плати двірникам. Це стосується будинків, які є на балансі та обслуговуванні Львівських комунальних підприємств. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

Як пояснив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Віктор Пушкарьов, тарифи скореговано виключно в частині заробітної плати, оскільки тарифи діяли з 1 червня 2011 року, і при розрахунку цих тарифів законодавчий розмір мінімальної заробітної плати становив 941 грн.
 
За час дії тарифів рівень мінімальної заробітної плати зріс на 29,4%. За рахунок коригування  тарифів буде збільшено зарплату двірників на 29%.
 
«Зараз заробітна плата двірника – 1355 грн, а після коригування зарплата складатиме 1700 грн», - зазначили у відділі економіки, планування, ціноутворення та житлової політики департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.
 
Скореговані тарифи вступлять в дію з 1 грудня цього року.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у суботу львів'яни прибиратимуть місто. Під час толоки планують навести лад як у парках, так і на прибудинкових територіях. Усім необхідним реманентом забезпечать комунальні служби.
 
Коментарі (0)