ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ Львові «переграють» податок на нерухомість

У Львові «переграють» податок на нерухомість

У Львові планують збільшити пільгу оподаткування житлових помешкань з 60 до 80 кв. м та індивідуальних будинків зі 120 до 160 кв. м.

У Львові мають намір збільшити пільгу оподаткування житлових помешкань та індивідуальних будинків. Під час пленарного засідання сесії Львівської міськради відповідні зміни внесли до ухвали «Про затвердження Положення про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки». За відповідне рішення з правками проголосувало 59 депутатів. 

«Ми опрацьовували відповідне питання в робочій групі. Відтак, пропонуємо збільшити пільгу оподаткування житлових помешкань до 80 кв. м. Натомість, законодавець пропонував встановити пільгу 60 кв. м. Щодо індивідуальних будинків, то тут законодавством встановлено 120 кв. м, ми ж збільшуємо до 160 кв. м. Якщо людина має у своїй власності квартиру та житло, то тут ми встановили пільгу 200 кв. м. Щодо житлових квартир, ми пропонуємо ставку 0,5%. У проекті ухвали для індивідуальних будинків ставку встановлено 1%, але якщо буде внесено зміни до 0,5%, як ми це обговорили на робочій групі, то ми це також врахуємо», – розповіла директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич.

Також, за словами директора департаменту економічної політики, з 20 лютого база оподаткування наповнюватиметься від юридичних осіб і, відповідно, буде надіслано повідомлення фізичним особам і мешканцям міста.
 
«До липня ми можемо коригувати ставки цього податку, а з 1 січня 2016 року вони вступлять в дію для фізичних осіб, які мають власність – квартири і житлові будинки – та нерухомість», – додала Ірина Кулинич.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», «апгрейд» податку на нерухомість не лише позбавив малозабезпечених громадян права на пільги, але і зобов'язав їх платити за дачі, садові будиночки та сараї-льохи. Власники ж розкішних квартир і котеджів отримали бонус.
 
Коментарі (0)