ГоловнаВибір редакціїОСББУ Львові впроваджують новий механізм управління багатоквартирними будинками

У Львові впроваджують новий механізм управління багатоквартирними будинками

Львівська міська рада прийняла ухвалу «Про врегулювання питання управління багатоквартирними будинками та їх обслуговування у місті Львові»
Львівська міська рада прийняла ухвалу «Про врегулювання питання управління багатоквартирними будинками та їх обслуговування у місті Львові», про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
 
Ухвала підготовлена на виконання законів України «Про особливості права власності у багатоквартирних будинках» та «Про житлово-комунальні послуги».
 
Відповідно до цієї ухвали, районним адміністраціям дають доручення про списання будинків з балансу місцевих рад, щоб мешканці, які зараз є співвласниками будинків, визначилися щодо форми управління ними: або створення ОСББ, або передачі його на обслуговування управляючій компанії, або самообслуговування будинку. Термін — до 1 січня 2019 року.
 
На період визначення з формою управління будинок буде на обслуговуванні ЛКП. Зараз є укладені угоди на обслуговування будинків комунальної власності. Останніх є у Львові 7644. Якщо до 1 березня 2019 року мешканці не визначаться, то призначається конкурс, відповідно до якого буде призначений управитель.
 
«Реформа насправді вже почалася у Львові, бо в нас на загал є 9471 будинок: з них 7644 — у комунальній власності, маємо ще 1268 ОСББ. У нас щотижня створюється 2−3 нових ОСББ, 45 будинків — уже на обслуговуванні в управляючій компанії, і 266 — на самообслуговуванні. Крім того, є будинки, де створено ЖБК», - говориться у повідомлені.
 

На сьогодні у Львові діють дві програми щодо фінансування ремонтних робіт в житлових будинках. Перша — програма співфінансування проведення капітальних і поточних ремонтів, де 70% коштів виділяє місто, а 30% - кошти мешканців. Друга — програма «Теплий дім», якою можуть скористатися будинки, що є у власності ОСББ. 

 
Коментарі (0)