ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВУ Львові взялися за вирішення проблем з ТПВ

У Львові взялися за вирішення проблем з ТПВ

У Львові депутати затвердили програму поводження з твердими побутовими відходами до 2018 року. Її реалізація покращить санітарний стан міста та умови проживання мешканців.

У Львові оновлять контейнерне господарство та побудують сучасний полігон ТПВ. Відповідне рішення 18 грудня підтримали 67 депутатів міськради, затвердивши програму поводження з твердими побутовими відходами у Львові на 2014-2018 роки.

«Метою її розроблення (програми, – ред.) та реалізації є зменшення впливу ТПВ на довкілля, покращення санітарного стану міста та умов проживання мешканців», – йдеться в повідомленні ЛМР.
 
Основними цілями програми є повне охоплення території міста послугами зі збору та вивезення ТПВ, оновлення контейнерного господарства та парку сміттєвозів, облаштування контейнерних майданчиків, завершення процесу впровадження системи роздільного збирання ТПВ, створення потужностей із сортування та переробки, зменшення частки відходів, які захоронюють на міському полігоні ТПВ, та поетапне його закриття, будівництво нових сміттєпереробних комплексів та сучасного полігону ТПВ.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Комітети Верховної Ради розглядають законопроект №1439 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері поводження з відходами». Документ пропонує надати право ОСББ самостійно обирати собі виконавців послуг із збору та перевезення побутових відходів, що дозволить зменшити витрати мешканців на дані послуги. Також, у проекті закону пропонується залучити до процесу збирання та перевезення побутових відходів усіх суб’єктів господарювання.
 
Коментарі (0)