ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняУ Львові зі смородом наразі борються на папері

У Львові зі смородом наразі борються на папері

Департамент ЖКГ спільно з «Львівводоканалом» розробили комплексну програму. «Неприємний запах – це наслідок, а причина – цілий букет проблем, пов’язаних з каналізаційним господарством м. Львова.
Виконавчий комітет Львівської міської 10 лютого розглядав комплексну програму модернізації каналізаційного господарства на 2012-2015 рр. Однак, не затвердив її, а переніс, допоки робоча група не прозвітує про причини смороду і виконану роботу.
 
Як зазначив в.о. директора департаменту ЖКГ В. Олійник, відповідно до висновків робочої групи, яка встановлювала причини виникнення неприємного запаху у місті, департамент ЖКГ спільно з «Львівводоканалом» розробили комплексну програму. «Неприємний запах – це наслідок, а причина – цілий букет проблем, пов’язаних з каналізаційним господарством м. Львова», – каже Олійник.
 
Програма запланована на 4 роки, а загальна вартість заходів – 100 млн грн.
 
Однак мер Львова А. Садовий поцікавився, скільки в бюджеті розвитку Львова на 2012 рік закладено коштів на реалізацію цієї програми. В. Олійник не зміг одразу ж відповісти, бо «питання готувалося раніше». «Я б не хотів, щоб ми приймали програми лише заради галочки. Якщо ми приймаємо програми, вони мають виконуватися», – зазначив Садовий.
 
Після цього Олійник зазначив, що за поданими пропозиціями – йдеться приблизно про 10 млн грн на цей рік. Хоча програмою передбачено 70 млн грн. «Звичайно, що в цьому році доведеться програму корегувати чи розтягувати на триваліший термін. Але у будь-якому разі, вона не буде виконана, якщо не буде фінансування з держбюджету, яке, за нашими розрахунками, має бути вдвічі більше, ніж фінансування з бюджету міста», – сказав Олійник.
 
Мер Львова А. Садовий зазначив, що документ сирий. Він доручив, щоб робоча група, яка вивчала причини смороду, прозвітувала про виконану роботу. Після цього питання про каналізування буде винесено на засідання виконавчого комітету, а потім – на сесію.
 
Джерело- ЗІК
 
Коментарі (1)
Андрій1
12 Лютого 2012 p. 12:04
Протягом минулого року у Львові з`явився жахливий сморід, який не полишає нас мешканців міста до цього часу! Ось тільки тепер цей сморід проникає в наші помекання через канлізацію. Поясніть будь-ласка, що міська влада робить в вирішенні цього питання,претендуючи на туристичну мекку м.Львова?! Та розясніть, чому підприємства які фактично забруднюють своїми викидами екологію в м.Львові, замість того щоб вкладати кошти в розвиток очисних споруд, тепер виступають в якості спонсорів різних акцій та свят?! Хоча нам Львів`янам не важко здогадатися про заангажованість міської влади в цьому питанні!!! Моя дитина хвора на бронхіальну астму,а я не маю можливості навіть не те, що провітрити помешкання, а навіть усунути цей сморід з моєї квартири!!! На що сподівається міська влада, враховуючи те,що в першу чергу Ви, порушуєте затягуванням цього питанння, не даючи можливості Львів`янам дихати "відносно" чистим повітрям, та провітрювати свої помешкання, порушуючи своїми діями як мінімум декілька законів України?! Та яке моральне право має міська Влада отримувати кошти через свої ЛКП від Львів`ян за комунальні послуги , не даючи можливості нам дихати нармальним повітря, а не нечистотами та фекаліями?!!! Впевнений, що подальше затягуваня цього питання призведе до соціального вибуху у м. Львові!!! Одумайтесь пане Садовий, адже такого позору Львів,ще не мав,і люди Вам цього не вибачать!!!