ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняУ Маріупольському порту запустять найпотужнішу геліосистему України

У Маріупольському порту запустять найпотужнішу геліосистему України

Система з 252 сонячних колекторів забезпечить підприємство енергією, яка дозволить з березня по жовтень повністю відмовитися від споживання газу

 

Як повідомляється в матеріалах Маріупольського морського торгового пора, монтаж найпотужнішою в країні геліосистеми добігає кінця.

Система з 252 сонячних колекторів забезпечить підприємство енергією, яка дозволить з березня по жовтень повністю відмовитися від споживання газу при виробництві гарячої води, пише РЖД-Партнер.

Проектна потужність установки становить до 100 куб. м на добу з ККД 81%. Тобто система буде щорічно давати порту понад 17 тис. Куб. м гарячої води без витрати газу на її підігрів. При сумі інвестицій в 5 млн грн сумарний економічний ефект від роботи геліосистеми, за підрахунками фахівців, перевищить 1,2 млн грн на рік.

Таким чином, установка повністю окупить себе за 4 роки. Всі сонячні колектори, які встановлюються в порту - українського виробництва, і роботи з проектування, монтажу та налагодження електричної частини і систем управління установкою також виконуються українськими компаніями.

 

 
Коментарі (0)