ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУ медзакладах Рівненщини, Львівщини, Херсонщини та Миколаївщини облаштовують 45 укриттів

У медзакладах Рівненщини, Львівщини, Херсонщини та Миколаївщини облаштовують 45 укриттів

Фінансування для 45 проєктів з облаштування укриттів в медзакладах виділили у межах відповідної субвенції місцевим бюджетам з державного бюджету України

 

Фінансування для 45 проєктів з облаштування укриттів в медзакладах виділили у межах відповідної субвенції місцевим бюджетам з державного бюджету України.

Перелік обʼєктів визначили спеціальною комісією МОЗ України, повідомили у міністерстві.

Наразі за 41 обʼєктом вже уклали договори з обраними на конкурсній основі підрядниками та вже розпочали будівельні роботи.  За чотирма проєктами — ще тривають процедури тендерних закупівель. 

Поточну ситуацію з облаштування укриттів у лікарнях обговорили під час наради міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка з представниками обласних військових адміністрацій, очільниками обласних департаментів охорони здоров’я та керівниками медзакладів. 

«Питання облаштування укриттів в українських медзакладах є вкрай важливим, враховуючи постійні артобстріли та бомбардування росією цивільної медичної інфраструктури України. Тому працюємо над тим, щоби ще більше розширити мережу укриттів у лікарнях та створити безпечні умови як для роботи медиків, так і для лікування пацієнтів. Для цього цьогоріч уряд виділив один мільярд гривень. Керівники лікарень мають виконати якомога оперативніше всі умови для своєчасного освоєння субвенції, виділеної для облаштування укриттів. Це питання персональної відповідальності керівництва органів місцевого самоврядування, керівництва закладів охорони здоров’я і буде на постійному контролі МОЗ України», – розповів Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України.

 

Фінансування для облаштування укриттів виділили для 45 медзакладів у Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Миколаївській, Сумській, Тернопільській, Полтавській, Рівненській, Харківській, Херсонській, Львівській та Хмельницькій областях. Наразі лише чотири медзаклади, зокрема, два заклади Хмельницької та по одному у Рівненській й Житомирській областей ще перебувають у процесі здійснення процедур закупівель і можливості подальшого укладання договорів на виконання підрядних робіт.  

Також зазначається, що субвенція спрямовуватиметься на реалізацію проєктів, повʼязаних з новим будівництвом, реконструкцією, реставрацією, капітальним ремонтом фонду захисних споруд цивільного захисту у медзакладах відповідно до чинних будівельних норм. 

 

 

 
Коментарі (0)