ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУ Миколаєві можуть перейменувати площу Леніна

У Миколаєві можуть перейменувати площу Леніна

У Миколаєві можуть перейменувати площу Леніна на Соборну. Відповідне рішення підтримала більшість мешканців міста під час громадських обговорень.

Жителі Миколаєва висловилися за перейменування центральної площі міста із площі Леніна на Соборну. Про це миколаївці заявили під час громадських обговорень, повідомляє сайт мерії.

«15 лютого 2015 року завершилося двомісячне  громадське обговорення щодо повернення площі Леніна історичної назви «Соборна площа», яке проводилося  відповідно до протокольного доручення сесії  Миколаївської міської ради  6 скликання від  19.11.2014 №44», - повідомили у міській раді.
 
Громадське обговорення відбувалося у форматі електронної консультації. Всі бажаючі могли направити свою думку з цього приводу на один з електронних адресів.
 
Усього до такої форми обговорення долучилось 1860 інтернет-користувачів, з яких 1727 - повністю підтримали пропозицію щодо повернення площі Леніна історичної назви - "площа Соборна"; 36 - підтримали пропозицію перейменування площі Леніна, але запропонували інші назви: площа Соборності, площа Грейга, площа Потьомкінська, площа Героїв Майдану, площа Фалєєвська, площа корабелів і флоту, площа Святого Миколая, площа Героїв АТО тощо.
 
80 – висловилися "проти" перейменування площі Леніна.
 
Для перейменування площі матеріали громадського обговорення будуть надані  до розгляду постійним депутатським комісіям Миколаївської міської ради. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Місцева облдержадміністрація змусила директора КП «Миколаївоблтеплоенерго» призначити на посади своїх заступників людей, орієнтованих на відкати та дерибан майна підприємства.
 
Коментарі (0)