ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаУ минулому році сповільнилось зростання економіки до 3,3%

У минулому році сповільнилось зростання економіки до 3,3%

В Україні у 2019 році сповільнилось зростання економіки до 3,3%, у порівнянні з 3,4% у 2018 році. Про це йдеться в "Огляді економічної активності 2019"
В Україні у 2019 році сповільнилось зростання економіки до 3,3%, порівняно із 3,4% у 2018 році. Про це йдеться в "Огляді економічної активності 2019", про це повідомила пресслужба Мінекономіки.
 
"За результатами року економічна активність зберігалась на достатньо високому рівні – темпи зростання ВВП оцінено у 3,3%, що майже співпадає з показником 2018 року. Водночас, змінились драйвери цього зростання", - йдеться у повідомленні.
 
У Мінекономіки розповіли, що суттєво уповільнилось зростання Зведеного індексу виробництва товарів та послуг за основними видами економічної діяльності (ЗІВ) – до 1,6% загалом за 2019 рік, а в останні місяці року навіть спостерігалось його падіння.
 
"Насамперед, це відбувалося за рахунок виробничої сфери, а саме складної ситуації у промисловості, де випуск знизився після трирічного зростання. Також незважаючи на черговий рекорд урожаю зернових, суттєво уповільнилось сільське господарство.
 

Натомість високий внутрішній попит генерував високі показники в будівництві, торгівлі та низці галузей сфері послуг", - відзначили у відомстві. 

 
Коментарі (0)