ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУ Мінекономіки надали інформацію для людей, які втратили роботу та хочуть отримувати фінансову допомогу

У Мінекономіки надали інформацію для людей, які втратили роботу та хочуть отримувати фінансову допомогу

У Мінекономіки надали інформацію для людей, які втратили роботу та хочуть отримувати фінансову допомогу від держави, про це повідомила пресслужба міністерства
У Мінекономіки надали інформацію для людей, які втратили роботу та хочуть отримувати фінансову допомогу від держави, про це повідомила пресслужба міністерства.
 
Більшість центрів зайнятості, розміщених у “зеленій” зоні рівня епідемічної небезпеки, повертаються до звичного режиму роботи та відновлюють особистий прийом безробітних.
 
Протягом останніх карантинних місяців для реєстрації в службі зайнятості достатньо було заповнити лише дві заяви та надіслати їх на електронну пошту центру зайнятості. Так, громадяни, які реєструвалися онлайн, повинні взяти з собою на запланований особистий прийом до кар’єрного радника оригінали документів:
  • паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України;
  • облікова картка платника податків;
  • трудова книжка (цивільно-правовий договір або документ, який підтверджує період зайнятості);
  • диплом або інший документ про освіту та військовий квиток (у разі потреби).
Окрім того повідомляється, що якщо молодій людині до 35 років, і вона не має страхового стажу, оскільки, можливо, працювала без оформлення трудових відносин, то їй буде призначена допомога з безробіття у мінімальному розмірі (на період карантину і 30 днів після його закінчення — 1 тис. грн, після цього — 650 грн) строком на 180 календарних днів.
 
Якщо ж людина старша 35 років, і вона не має страхового стажу, то, згідно з чинним законодавством, така людина не має права на виплату допомоги з безробіття.
 
Так, зареєструватися як безробітний можна в будь-якому центрі зайнятості незалежно від місця проживання.
 

Додається, що у разі втрати трудової книжки людині необхідно подати дублікат трудової книжки або ж довідку архівної установи про прийняття та звільнення з роботи, або цивільно-правовий договір чи документ, який підтверджує періоди зайнятості. Вказано, що трудова книжка має пред’являтися не тільки під час реєстрації як безробітного, а й під час кожного відвідування центру зайнятості.  

 
Коментарі (0)