ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУ Міненерго хочуть збільшити імпорт вугілля для поповнення запасів

У Міненерго хочуть збільшити імпорт вугілля для поповнення запасів

Міністерство енергетики очікує, що підприємства дотримуватимуться планових обсягів постачання вугілля, в тому числі шляхом імпорту
Міністерство енергетики очікує, що підприємства дотримуватимуться планових обсягів постачання вугілля, в тому числі шляхом імпорту, про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики.
 
"За нашими спільно з НЕК "Укренерго" розрахунками, для стабільного постачання електричної енергії споживачам при базовому сценарії роботи енергосистеми потреба у вугіллі протягом вересня 2021 – березня 2022 року складатиме близько 16 млн т. Критично важливо забезпечити дотримання планових обсягів постачання вугілля, в тому числі, за рахунок імпорту. Ключове завдання для вуглевидобувних підприємств - нарощування обсягів видобутку для дотримання затвердженого Міненерго графіка. Від того, як кожен учасник виконуватиме свої завдання, залежить наша спільна мета – стабільне проходження опалювального сезону" – говориться у повідомлені.
 
Під час наради також обговорили наявні проблеми із логістикою та шляхи їх вирішення.
 
Нагадаємо, раніше була створена міжвідомча робоча група з координації та моніторингу постачання вугільної продукції. 
 

Вугледобувні підприємства і компанії теплової генерації мають щоденно інформувати Міненерго щодо планових та фактичних обсягів видобутку вугілля, запасів на складах вуглевидобувних підприємств, обсягів постачання на ТЕС та ТЕЦ і стану накопичення вугілля на складах теплової генерації, в тому числі – імпорту, спрацювання вугілля. 

 
Коментарі (0)