ГоловнаКоментаріГазопостачанняУ Міненерго назвали способи «газової» стабілізації

У Міненерго назвали способи «газової» стабілізації

У Міненерго будують «газові» плани, що буде робити Київ після березня 2015 року, коли закінчиться термін дії контракту України і Росії про відновлення поставок газу.

Україна збільшує реверсні поставки європейського газу. Держава отримує 30 млн куб. м газу на добу зі Словаччини. Крім того, є перспектива, що ми зможемо ще на 25% збільшити поставки. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин в інтерв'ю «УНІАН», відповідаючи на запитання про плани рішення «газових» проблем наступної весни (коли закінчиться термін дії контракту між Україною і Росією про відновлення поставок газу, - ред.).

«Ми можемо отримувати з Угорщини десь 16 мільйонів і з Польщі близько 4 мільйонів кубометрів газу на добу», - сказав пан Демчишин.
 
Крім того, Міністр зазначив, що Україні треба розвивати власний видобуток газу. Тариф для «Укргазвидобування» має бути переглянутий.
 
«І, найголовніше, що стосується балансу газу, необхідно зменшити споживання. У минулому році споживання скоротилося на 20-25%. Якщо ми будемо реформувати житлово-комунальний сектор і оновлювати інфраструктуру, зменшувати втрати, модернізувати генеруючі потужності, працювати над енергоефективністю, то споживання істотно зменшиться. Тих обсягів власного видобутку та обсягів, які купуємо реверсом з Європи, в перспективі 3-5 років нам може бути достатньо. На сьогодні ми споживаємо 42-43 мільярда кубометрів газу в рік, в минулому році було 50», - повідомив глава Міненерго.
 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», заради порятунку «Нафтогазу» потрібно приймати жорсткі рішення, зокрема піднімати тарифи на газ для населення. Однак, перед цим необхідно «закрити схеми» НАКу для збільшення внутрішньої ефективності компанії.
 
Коментарі (0)