ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУ Міненерго вважають, що відновлювана енергетика дестабілізує енергосистему України

У Міненерго вважають, що відновлювана енергетика дестабілізує енергосистему України

Виконуюча обов'язки міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславец вважає відновлювану енергетику дестабілізує енергосистему України
Виконуюча обов'язки міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславец вважає відновлювану енергетику дестабілізує енергосистему України, а також вважає, що середньозважену вартість електроенергії "Енергоатому" потрібно підвищити на 58%.
 
Про це йдеться в повідомленні Міністерства енергетики і захисту навколишнього середовища України.
 
"На жаль, "зелена" генерація у нас - це негарантоване виробництво. Коли світить сонце і коли знайшла хмара - буде різний виробництво. Тобто вона не балансує, а навпаки дає ще більше збудження в системі", - йдеться в повідомленні.
 
Відзначається, що зазвичай енергосистема в Україні балансується гідроелектростанціями, але поточний рік є маловодних і водосховища мають недостатньо води.
 
Таким чином, за словами Буславец, для балансування залишається теплова генерація, проте багато ТЕС вимагають або значної модернізації, або заміни на нову генеруючу потужність.
 

Вона пояснила, що якщо з якихось причин вийде з ладу якийсь енергоблок, диспетчер повинен мати інструмент і розуміти, яким чином і за рахунок якої генерації покрити відсутність потужності того чи іншого блоку. 

Нагадаємо, також Ольга Буславець впевнена, що тарифи на електрику для населення з 2017 року залишаються незмінними. І вони є найменшими у нас у порівнянні з європейськими країнами, а також з нашими сусідами: Білоруссю і Російською Федерацією. 

 
Коментарі (0)