ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ Мінфіні вирішили питання з відшкодуванням підприємствам ЖКГ пільг та субсидій

У Мінфіні вирішили питання з відшкодуванням підприємствам ЖКГ пільг та субсидій

Монетизація субсидій на рівні підприємств-надавачів послуг з 2018 року стане першим етапом реформування системи розрахунків за субсидіями.

Монетизація субсидій на рівні підприємств-надавачів послуг з 2018 року стане першим етапом реформування системи розрахунків за субсидіями.

Мінфін вирішив проблему з відшкодуванням підприємствам ЖКГ пільг та субсидій, наданих населенню на оплату житлово-комунальних послуг.

Про це  повідомляє УНН з посиланням на прес-службу відомства.

“Міністерство фінансів вирішило проблемні питання відшкодування підприємствам ЖКГ пільг та субсидій, наданих населенню на оплату житлово-комунальних послуг відповідно до нового механізму монетизації субсидій, запровадженого з 1 січня 2018 року”, — йдеться у повідомленні.

Як пояснили у міністерстві, монетизація субсидій на рівні підприємств-надавачів послуг з 2018 року є першим етапом реформування системи розрахунків за субсидіями, що передбачає перехід на прозорі та своєчасні розрахунки “живими” коштами за субсидіями між державою та виконавцями послуг.

“З метою здійснення вчасних розрахунків з ОСББ та ЖБК Мінфін 30 січня надав роз’яснення Казначейству стосовно перерахування субвенції з надання пільг та субсидій, наданих населенню на оплату житлово-комунальних послуг. Також міністерство підготувало доручення Казначейству на перерахування грошовими коштами частини субвенції на оплату квартирної плати та інших послуг згідно із нормативами, встановленими Мінфіном”, — додали у відомстві.

Зазначається, що розрахунки з ОСББ/ЖБК, до запровадження другого етапу монетизації субсидій, здійснюватимуться через рахунки, відкриті в установах банків, а з бюджетними установами — через спеціальні реєстраційні рахунки, відкритті в органах Казначейства.

Нагадаємо, нещодавно у Мінрегіоні заявили про необхідність негайного врегулювання проблем з механізмом виплати субсидій .

Зазначимо, наказом Мінфіну від 4 січня 2018 року введено в дію документ “Про затвердження Порядку проведення органами Казначейства розрахунків, передбачених пунктом 8-1 Порядку фінансування видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення за рахунок субвенцій з державного бюджету, затвердженого постановою КМУ від 4 березня 2002 року № 256, та взаємодії учасників таких розрахунків”.

Нагадаємо, в уряді очікували, що підприємства-постачальники комунальних послуг, згідно з першим етапом монетизації субсидій, почнуть отримувати кошти пільг і субсидій з 24 січня 2018 року.

 

 
Коментарі (0)