ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ Мінрегіоні говорять про монетизацію пільг

У Мінрегіоні говорять про монетизацію пільг

Мінрегіон вважає монетизацію пільг та субсидій на послуги ЖКП та енергоносії необхідною. Паралельно, у Міністерстві говорять про занижену вартість на «комуналку».

Влада вважає монетизацію існуючих пільг та субсидій на житлово-комунальні послуги і енергоносії – необхідним кроком, поряд із постійним зростанням. Про це заявив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба відомства.

Так, чиновник аргументує введення адресної допомоги зменшенням боргів за ЖКП незахищеними громадянами.

«Паралельно з підвищенням тарифів, нам потрібно переходити саме до адресної допомоги, яка йтиме тим людям, які дійсно цього потребують…щоб людина не недоплачувала за спожиті послуги, як це є сьогодні, а щоб вона отримувала від держави адресну допомогу і за її рахунок сплачувала повну вартість спожитих послуг», - сказав Міністр.

Пан Зубко також зауважив, що тарифи на енергоносії та житлово-комунальні послуги сьогодні нижчі від їхньої собівартості. Тож, за зниженими тарифами сплачують і громадяни, яких субсидує держава, і ті, які можуть самостійно сплатити повну вартість тарифів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, минулого тижня українським підприємствам внесли корективи у тарифи на електроенергію та прогнозують зміни у цінах на газ для населення.

 
Коментарі (2)
Sergiy1
15 Грудня 2014 p. 12:31
Монетизація це правильно! Тільки, якщо кошти будуть виплачуватися по чеку в визначеному банку після сплати компослуг. Інакше у платника виникає спокуса використати їх для інших цілей.
Андрій
19 Грудня 2014 p. 21:35
Людина звільнена з роботи ще у 2011 році з державної установи за п.1 ст.40 КЗпП за розпорядженням державних органів про "ліквідацію" цієї установи і не працевлаштована, тобто не має ніякого доходу саме з ініціативи держави. "Ліквідована " держустанова лише змінила код ЄДРПОУ, робоче місце звільненого працівника не скорочувалось. Більш того, на це робоче місце був прийнятий пенсіонер. Рік перебування на обліку у центрі зайнятості не дав позитивного результату. Тепер, у 2014 році, у наданні житлової субсидії цій людині відмовляють, тому що вона не працює. На усі доводи і докази, що вона не працює за розпорядженням державних органів ( тобто, фактично держава вирішила, щоб ця людина не працювала), можна почути роз"яснення посадовців, що це не має ніякого значення. Отже, не працює -- значить субсидії немає. Тоді ця людина звертається по так звану компенсацію, але ті самі посадовці рахують, що вона має дохід на рівні прожиткового мінімуму, тобто 1218 грн. на місяць, тобто, компенсації також немає. Виходить, що держава фактично забрала у цієї людини засоби існування, але на папері приписує їх наявність. Хіба це не очевидне шахрайство?