ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024У Мінрегіоні «хваляться» зекономленими енергоресурсами

У Мінрегіоні «хваляться» зекономленими енергоресурсами

Споживання енергоресурсів в Україні зменшилося на 21%. У Мінрегіоні зауважують, що тепер необхідно сформувати ефективного власника в багатоквартирному житловому будинку.

Україні протягом опалювального періоду 2014-2015 років вдалося знизити споживання енергоресурсів майже на 21%, що становить 1,8 млрд куб. м газу. Про це сьогодні заявив перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Кістіон, повідомили в прес-службі Мінрегіону.

«Нам вдалося майже в повному обсязі виконати завдання уряду щодо зменшення споживання енергоресурсів. З серпня-вересня 2014 року із запланованих 30% нам вдалося зменшити енергоспоживання на 21% і заощадити 1,8 млрд кубометрів газу», - зазначив пан Кістіон.
 
За його словами, у комунальній теплоенергетиці працює близько 80 тис. теплових агрегатів, з яких більше 25% відпрацювали термін понад 20 років, а з усієї протяжності теплових мереж, що становить 262 тис. км, близько 35 тис. км віднесені до категорії «старі».
 
Як зазначив пан Кістіон, перше, що необхідно зробити, - це сформувати ефективного власника в багатоквартирному житловому будинку, враховуючи, що на сьогодні понад 96% квартир приватизовані.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», більшість населення України вже отримало необхідні документи для оформлення субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Принаймні в цьому переконана уряд.
 
Коментарі (0)