ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУ Мінрегіоні мають намір розробити нову концепцію реновації застарілого житлового фонду

У Мінрегіоні мають намір розробити нову концепцію реновації застарілого житлового фонду

Для покращення умов проживання українців та з метою комплексної реконструкції застарілого житла Мінрегіон розпочав активну роботу над концепцією реновації застарілого житлового фонду.

Мінрегіон активізував роботу над концепцією реновації застарілого житлового фонду. 

Для покращення умов проживання українців та з метою комплексної реконструкції застарілого житла Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розпочало активну роботу над концепцією реновації застарілого житлового фонду.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook, передає прес-служба відомства.

«На сьогодні житловий фонд в Україні складає 977.9 млн квадратних метрів і близько 50% з нього – застаріле житло, зокрема, так звані «хрущовки». Щорічно в країні вводиться в експлуатацію в середньому 10 млн кв. м. і це поки що зовсім не покриває потреби українців у новому житлі. Тому один з пріоритетів Мінрегіону – розробка ефективного механізму реновації застарілого житлового фонду, що дозволить нарешті розпочати цей важливий і довгоочікуваний процес. Ми поставили перед собою завдання — розробити новий ефективний законопроект, адаптований під українські реалії», — сказав він.

За словами Парцхаладзе, питання розробки такого механізму потребує широкого обговорення з експертами галузі та громадськістю. Тому, 20 листопада 2017 року о 15:00 у Мінрегіоні планується провести круглий стіл з метою обговорення шляхів запровадження механізму відновлення застарілого житлового фонду.

Заступник міністра також повідомив, що міністерство проводить онлайн-опитування, якою має бути концепція реновації застарілого житла. Зокрема, представники відомства цікавляться думкою громадськості з приводу того, хто має бути замовником реконструкції - держава або приватні особи, а також якими мають бути джерела фінансування заходів із реновації.

Нагадаємо, в першому півріччі 2017 року обсяги будівництва зросли майже на чверть порівняно з аналогічним періодом минулого року.

 

 

 
Коментарі (0)