ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУ Мінрегіоні обговорили енерговитратність житлових будинків

У Мінрегіоні обговорили енерговитратність житлових будинків

Оснащення житлового фонду засобами обліку є способом раціонального використання ресурсів. Робоча група Мінрегіону вивчає впровадження у Україні відповідних проектів.

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ відбулося установче засідання Робочої групи експертів з енергоефективності та енергозбереження у сфері ЖКГ. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі відомства.

Зокрема, в ході засідання експерти ознайомилися з проектом «Система поквартирного обліку тепла у багатоповерхових будинках з вертикальним розведенням труб», який презентувала одна з українських компаній.

Зазначається, що при впровадженні такої Системи одночасно з термомодернізацією будівель і можливістю регулювання витрат тепла споживачем, можна знизити енерговитрати в більш ніж 10 разів, значно скоротити споживання імпортного газу.

Як зазначив заступник Міністра-керівник апарату Андрій Білоусов, оснащення житлового фонду лічильниками споживання води і теплової енергії є одним із шляхів раціонального та економного використання ресурсів. Однак, чи доцільно буде впроваджувати в Україні саме проект «Система поквартирного обліку тепла у багатоповерхових будинках з вертикальним розведенням труб» - це питання вивчатимуть експерти Робочої групи.

Як повідомляла «Україна Комунальна», з метою розвитку енергоефективності та енергозбереження в житлово-комунальному господарстві при Мінрегіоні утворено консультативно-дорадчий орган – Робочу групу експертів з енергоефективності та енергозбереження у сфері житлово-комунального господарства.

Основними завданнями Робочої групи є визначення шляхів, механізмів, способів вирішення проблемних питань, що виникають під час реалізації державної політики енергоефективності та енергозбереження у сфері ЖКГ. Розроблення пропозицій щодо удосконалення нормативно-правової бази у галузі та ін.

 
Коментарі (0)