ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУ Мінрегіоні вирішують, що робити з уламками зруйнованих споруд

У Мінрегіоні вирішують, що робити з уламками зруйнованих споруд

Наразі у регіонах тривають роботи з розбирання завалів, що утворились внаслідок бойових дій, та очищення міст і сіл від уламків зруйнованих об’єктів, тобто будівельних відходів.
Мінрегіон разом з Міндовкіллям та Конфедерацією будівельників розробляють механізми утилізації та повторного використання будівельних відходів, що утворилися внаслідок руйнувань під час війни.
 
Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад та територій України.
 
Наразі у регіонах тривають роботи з розбирання завалів, що утворились внаслідок бойових дій, та очищення міст і сіл від уламків зруйнованих об’єктів, тобто будівельних відходів. Ідеться про уламки конструкцій, бетонного та цегляного бою, заповнень віконних та дверних прорізів тощо.
 
У міністрерстві вважають, що такі відходи можна повторно використовувати під час відбудови країни: у будівельних роботах з відновлення пошкоджених об’єктів та виробництві необхідних будівельних матеріалів.
 

Ті відходи, що непридатні для перероблення та вторинного використання, будуть утилізувати способом, який найменше шкодить довкіллю, зазначив Міністр. Наразі Мінрегіон, Міндовкілля, профільні асоціації розробляють механізми утилізації та повторного використання будівельних відходів. 

 
Коментарі (0)