ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУ Мінрегіоні визначили «відмінників» зі здешевлення іпотеки

У Мінрегіоні визначили «відмінників» зі здешевлення іпотеки

Програма здешевлення вартості іпотечних кредитів (13/3) найкраще реалізується у Києві, Вінницькій, Сумській, Київській та Хмельницькій областях.

Разом із цим у Кіровоградській та Херсонській областях не видано жодного кредиту, а в Автономній Республіці Крим видано тільки 4 подібних кредити.

Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник в Ялті, де сьогодні відбулася нарада з розгляду регіональних аспектів реалізації Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки під головуванням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова.

Міністр поінформував, що на цю програму передбачено державним бюджетом 300 млн грн, за які планується здійснити компенсацію за іпотечними кредитами 4 140 сім’ям. На цей час укладено 706 іпотечних договорів.

Геннадій Темник повідомив, що за рішенням Міжвідомчої комісії станом на 1 липня 2013 року прийнято до участі у програмі 424 об’єкти, в яких громадяни мають можливість придбати 17 209 квартир. 

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з 1 по 8 липня ще 17 українських родин отримали у власність квартири, придбані за підтримки Державної іпотечної установи. На ці цілі ДІУ спрямувала 3,2 млн грн.

 
Коментарі (0)