ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ Мінсоцполітики розповіли про перші результати монетизації

У Мінсоцполітики розповіли про перші результати монетизації

Міністр соцполітики Андрій Рева вважає, що механізм монетизації стимулюватиме розвиток ринкових відносин між споживачами та надавачами послуг у сфері ЖКГ та відповідальність — за ефективне використання ресурсів

Міністр соцполітики Андрій Рева вважає, що механізм монетизації стимулюватиме розвиток ринкових відносин між споживачами та надавачами послуг у сфері ЖКГ та відповідальність — за ефективне використання ресурсів, їх якість, а також чесні нарахування за спожите. 

«Якщо споживач сплачує повну вартість послуги, він має право вимагати, аби гаряча вода, наприклад, була насправді гарячою, а не ледь теплою», — додав Андрій Рева.

Очільник Мінсоцполітики зазначив, що монетизація субсидій діє як ефективний спосіб допомоги вразливим верствам населення. Як неодноразово заявляв Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, уряд допомагає і продовжить захищати людей, які через різні життєві обставини не можуть оплатити комірне, а також впроваджує політику ефективного споживання ресурсів. Так, у 2017 році за ініціативи Кабінету Міністрів запроваджено механізм стимулювання економії газу та електроенергії протягом опалювального сезону. У 2018 році такий стимул склав у грошовому вимірі близько 700 гривень. Кількість домогосподарств, які отримали зекономлені кошти, — 1,3 мільйона.

Нинішня повна монетизація субсидій стала логічним продовженням системних кроків уряду щодо реформування сфери ЖКГ, енергетики та соціальної сфери, а також досягнення енергоефективності та енергонезалежності. Зекономлені завдяки ефективному споживанню ресурсів гроші залишатимуться у споживачів. І такий принцип діятиме на постійній основі.

Як заявив Рева, система впроваджена і працює без збоїв. 

«У нас буде інструментарій для контролю за процесом оплати комунальних послуг. З одного боку. А з другого — якщо людина зекономила, це її власні кошти», — сказав він.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
28 Березня 2019 p. 20:43
Багато українців взагалі не мають ні зарплати, ні пенсії, звільнені з попереднього місця роботи у зв"язку з різноманітними "ліквідаціями" держпідприємств; тобто вони стали безробітними з ініціативи держави і по незалежним від них причинам.------------------------------------------------ А тепер вже майже рік як у цих примусово позбавлених заробітної плати ще й відібрали субсидію... У якій ще країні можлива така турбота про людину?