ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ Мінсоцполітики заговорили про мінімалки в 12 тисяч гривень

У Мінсоцполітики заговорили про мінімалки в 12 тисяч гривень

У Мінсоцполітики розповіли, якою має бути середня пенсія і зарплата

Середня зарплата в Україні повинна складати від 12 тисяч гривень, а пенсія - не менше 40% від цієї суми.

Про це міністр соціальнйо політики Марина Лазебная розповіла в інтерв'ю порталу Вголос.

Я є прихильником збільшення мінімальної зарплати, хоч окремі експерти і кажуть, що це може призвести до інфляції. Я вважаю, що коли є хороша заробітна плата, людина йде в магазин, купує товари, може дозволити собі відпочинок, нормальне життя. Людина не повинна рахувати копійки, - повідомила Лазебная.

За її словами, сьогодні Кабмін взявся за триетапне підвищення мінімальної заробітної плати. Крім того, це призведе до детінізації.

Ми ж розуміємо, що значна частина тих заробітних плат, які «на папері» 4723 грн, фактично є вищими, але друга частина виплачується людині «в конверті», з неї не сплачуються податки, вона не враховується людині для пенсії, ця людина має фактично нижчу соціальний захист. І підвищення мінімальної заробітної плати призведе до того, що просто частина коштів з «конверта» перетвориться в «білу» зарплату, у людей буде вище соціальний захист, - пояснила міністр.

При цьому в дослідженні "Право на мінімальну гідну зарплату" зазначено, що станом на 2019 рік зарплата, яка б дозволила утримувати дитину або літнього члена сім'ї, повноцінно харчуватися, здійснювати побутові покупки першої необхідності і робити заощадження, повинна без вирахування податків становитиме 19599 грн.

 

 
Коментарі (0)