ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ Нацрегуляторі розповіли, чому не контролюють тарифи на природний газ населенню

У Нацрегуляторі розповіли, чому не контролюють тарифи на природний газ населенню

У Нацкомісії з держрегулювання у сфері енергетики та комунальних послуг розповіли, чому не можуть затверджувати тарифи, за якими постачальники реалізують природний газ населенню.
У Нацкомісії з держрегулювання у сфері енергетики та комунальних послуг розповіли, чому не можуть затверджувати тарифи, за якими постачальники реалізують природний газ населенню. Водночас споживачі мають право звертатися до НКРЕКП у разі конфлікту із газопостачальником.
 
У відомстві зазначають, що ціна на “блакитне паливо” формується ринково залежно від попиту і пропозиції, а також відповідно до вартості ресурсу та світових коливань. Постачальники самі обирають бізнес-модель, з яких джерел купувати паливо: на біржі, на європейських хабах чи на внутрішньому ринку. Річні тарифи на газ покликані захистити споживачів від сезонних коливань вартості, наголошують у Нацкомісії.
 
Раніше Нацкомісія з держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг затвердила річні тарифи на “блакитне паливо” для українців. Річна вартість газу введена за замовчуванням з 1 травня поточного року і діятиме тариф дo 30 квітня 2022-го. Упродовж poку вони сплачуватимуть за паливо фіксовану ціну, яку пропонуватимуть постачальники.
 
Нагадаємо, в Україні з 1 січня 2021 року можуть довільно відключати подачу газу в разі відсутності наявності спеціальних лічильників в будинках українців.
 
Коментарі (0)