ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ «Нафтогазі» назвали причину появи завищених тарифів на газ

У «Нафтогазі» назвали причину появи завищених тарифів на газ

Коболєв розповів, чому українці платять за блакитне паливо за завищеними цінами

 

Коболєв розповів, чому українці платять за блакитне паливо за завищеними цінами. Глава правління компанії "Нафтогаз" Андрій Коболєв заявив, що в Україні тарифи на газ для населення завищують постачальники-монополісти.

Про це він сказав в ході форуму "Україна 30. Платіжка".

Коболєв пояснив, що на оптовому ринку українські споживачі купують газ дешевше, ніж в Європі. За його словами, завдяки великим запасам блакитного палива в сховищах почався експорт в Європу, а формування ціни відбувається за формулою "Хаб мінус".

"Відсутність державного регулювання при правильно сформованих передумови робить ринок ефективним, справедливим і прозорим", - пояснив глава правління "Нафтогазу".

Причиною неефективної роботи роздрібного ринку газу Коболєв назвав монополізацію регіональних газсбитов. За його словами, вони контролюють більше 70% ринку і диктують споживачам свої умови.

"Монополізація кінцевого ринку споживання газу є головною передумовою зростання його ціни. Ця монополізація є головним бар'єром, чому держава не може ефективно втручатися і допомагати всім верствам населениям", - сказав він.

За його словами, газопостачальні компанії фактично "тримають споживачів в заручниках", не розкриваючи державі дані про них.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Андрій Коболєв пояснив, чому для України важливо, щоб "Північний потік-2" не розпочав роботу. За його словами, запуск російського газопроводу зробить Україну беззахисною перед військовою агресією РФ.

 

 

 
Коментарі (0)