ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ «Нафтогазі» підрахували справедливий тариф на газ для українців

У «Нафтогазі» підрахували справедливий тариф на газ для українців

У «Нафтогазі» порахували справедливу ціну на природний газ для населення. Відтак, у компанії вважають, що обґрунтованим є тариф майже у 10 тис грн. за 1 тис. кубометрів «блакитного» палива. Однак, українці платитимуть іншу ціну.

У НАК «Нафтогазі Україна» вважають, що справедливим тарифом на природний газ для населення є 9,6 тис. грн за 1 тис. куб. м. Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв, передає «РБК-Україна».

За словами очільника НАКу, така сума відповідає ціновій політиці імпортованого газу.

«Основний компонент (тарифу, - ред.), до нього додаються витрати на його імпорт, додається транспорт по території Україні, додаються податки власне на сам газ, додається ПДВ. І в кінцевому підсумку виходить кінцевий тариф. Якщо зараз подивитися за тим імпортними цінами, які діють, за яким імпортуємо газ в даний момент, то справедливий тариф для кінцевого споживача на газ складе 9,6 тис. грн», - зазначив він.

Однак, вчора, пан Коболєв заявив, що ціна на газ для населення буде становити 5 тис. грн. за 1 тис. кубометрів.

«Останнє підвищення ціни, яке було прийнято комісією (НКРЕКП - ред.), яке підтримується частково нами (бо ми вважаємо, що повинно було бути більш близьким до ринковими цінами) все таки припускає, що середня ціна, яку споживач буде оплачувати, приблизно складатиме 5 тис. грн. Це все одно кардинально менше, ніж та ціна, за якою Україна імпортує газ з будь-якого джерела, тому говорити, чому ціна імпортованого газу зменшується, а ця ціна збільшується - не коректно», - заявив голова «Нафтогазу».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Нафтогаз» пропонує Кабміну збільшувати постачання газу з Європи. У компанії кажуть, що поставки палива з Європи будуть залишатися з економічної точки зору конкурентоспроможними.

 
Коментарі (0)