ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУ Нафтогазі пояснили чому Рівне та Чернігів залишились без гарячої води

У Нафтогазі пояснили чому Рівне та Чернігів залишились без гарячої води

У Рівному та Чернігові мешканці залишились без гарячої води через борги теплопостачальних підприємств та низький рівень розрахунків споживачів.
У Рівному та Чернігові мешканці залишились без гарячої води через борги теплопостачальних підприємств та низький рівень розрахунків споживачів. Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України", передає У.К.
 
"Серед причин ситуації, що склалася, - низька дисципліна розрахунків споживачів з ТОВ "Рівнетеплоенерго" та ПАТ "Облтеплокомуненерго" (Чернігів) за поставлені тепло та гарячу воду і, відповідно, невиконання тепловиробниками вимог постанови КМУ №867 в частині мінімально необхідного рівня розрахунків", - йдеться у повідомленні.
 
"Рівнетеплоенерго" досі навіть не підписало з НАК "Нафтогаз Україна" додаткової угоди на закупівлю газу у травні. Заборгованість підприємства за попередні місяці становить 285,4 млн грн; для поновлення газопостачання, згідно Положення про ПСО, "Рівнетеплоенерго" має сплатити 60,6 млн грн та підписати з "Нафтогазом" угоду.
 

Зазначається також, що чернігівське "Облтеплокомуненерго" має укладений з Нафтогазом договір на постачання газу у травні, але не виконує необхідні умови щодо розрахунків, встановлені КМУ. Поточна заборгованість підприємства становить 428,2 млн грн; для поновлення постачання газу тепловиробник має сплатити 146,6 млн грн. 

 
Коментарі (0)