ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ «Нафтогазі» розповіли, чому українці не можуть змінити постачальника газу

У «Нафтогазі» розповіли, чому українці не можуть змінити постачальника газу

Ціни на газ в Україні злетіли з 1 січня, і тепер у громадян з'явилися додаткові проблеми. Крім того, що з гаманця доведеться віддавати чималі суми за квартплату, так ще і облгази не дають можливості змінити постачальника газу

Ціни на газ в Україні злетіли з 1 січня, і тепер у громадян з'явилися додаткові проблеми. Крім того, що з гаманця доведеться віддавати чималі суми за квартплату, так ще і облгази не дають можливості змінити постачальника газу, що належить громадянам за законом. В "Нафтогазі" пояснили, чому так відбувається.

Заявки клієнтів на зміну постачальника, подані через сайт, або не завантажуються, або занадто довго обробляються. У пресслужбі "Нафтогазу" відповіли, що це пов'язано з проведенням технічних робіт на сайтах компанії і партнерів. У зв'язку з цим компанія опублікувала офіційне звернення до громадян на сторінці в Facebook.

"Шановні клієнти! У новому 2021 року ми продовжуємо вдосконалюватися. Зараз ми проводимо технічні роботи на нашому сайті gas.ua і на платформах партнерів. Приносимо вибачення за тимчасові незручності. Про відновлення прийому заявок ми повідомимо вам додатково", - сказано в повідомлення.

Люди обурені тим, що не можуть змінити постачальника, так як поки обробляються заявки, їм доведеться платити за газ за невигідним для себе тарифу.

По Україні трапляються і такі інциденти, що громадян переводять до іншого постачальника без їх відома. У таких випадках потрібно звертатися зі скаргами в НКРЕКП, але слід бути готовим, що на її розгляд також піде час.

Нагадаємо, скільки будуть платити за газ ті українці, у кого немає газового лічильника. До 1 січня до всіх громадян була вимога встановити лічильники, і тепер ті, хто цього не зробив віддаватимуть щомісяця величезні суми.

 

 

 
Коментарі (0)