ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУ «Нафтогазу» намагаються «відвоювати» зберігання і транспортування газу

У «Нафтогазу» намагаються «відвоювати» зберігання і транспортування газу

Міненерго відстоює право керувати зберіганням та транспортуванням газу. У відомстві наголошують, що «Нафтогаз» повинен займатися лише поставками та трейдингом «блакитного» палива.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості заявляють, що НАК «Нафтогаз України» має займатися лише поставками та трейдингом природного газу. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає «УНН».

«Ми продовжуємо відстоювати нашу чітку позицію — НАК «Нафтогаз України» повинна лише займатися постачанням та трейдингом, транспортування та зберігання газу повинні залишатися під Міненерговугілля, видобуток газу — бути окремо від Міністерства та НАКу», - заявив очільник відомства.

Поміж тим, чиновник наголосив, що вже не наступному тижні планується отримати фінальний звіт консультантів щодо варіантів реструктуризації «Нафтогазу».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, підприємства ТКЕ, ТЕЦ та прямі промислові споживачі за тиждень збільшили свої борги перед НАК «Нафтогаз України» за природний газ на 5,4 ммлрд грн. – до 21,7 млрд грн.

 
Коментарі (0)