ГоловнаНовини ЖКГТранспорт"У нас електромобілів зараз більше, ніж у Росії і Польщі разом узятих" - експерт

"У нас електромобілів зараз більше, ніж у Росії і Польщі разом узятих" - експерт

Власникам електротранспорту будуть видавати "зелені" номерні знаки, про це розповів радник віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Олексій Рябчин
Власникам електротранспорту будуть видавати "зелені" номерні знаки, про це розповів радник віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Олексій Рябчин.
 
"Можу сказати, що в нас електромобілів зараз більше, ніж у Росії і Польщі разом узятих. Понад 30 тисяч. Вони дуже популярні в містах як перша машина, як друга машина. Тому що за день ти проїжджаєш 30, 40, 50, 100 кілометрів максимум. А коштує це копійки, у порівнянні з бензиновим двигуном", - зазначив Олексій Рябчин.
 
За словами Рябчина, електромобілі мають ряд переваг, зокрема, на парковках із зарядним пристроєм їм мають поступатися місцем, і ще багато інших пільг і знижок.
 
При цьому зелені номерні знаки зчитують навіть чорно-білі камери відеоспостереження.
 
Рябчин нагадав, що закон, який регламентує ці нововведення, був ухвалений ще рік тому, проте потрібен певний час, щоб привести ці зміни у відповідність із європейським законодавством та внести їх у таблиці автомобільних кодів і міжнародних номерних знаків.
 

"Коштує заміна з оформленням усіх реєстраційних документів і виготовленням самого номерного знака 600 гривень, як мені сказали в сервісному центрі МВС", - зазначив радник віцепрем'єра. 

 
Коментарі (0)