ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ наступному році понад 130 мільярдів гривень спрямуємо на розбудову інфраструктури громад - Мінрегіон

У наступному році понад 130 мільярдів гривень спрямуємо на розбудову інфраструктури громад - Мінрегіон

Державну підтримку в обсязі понад 130 мільярдів гривень передбачено у наступному році на розвиток територій та розбудову інфраструктури громад.
Державну підтримку в обсязі понад 130 мільярдів гривень передбачено у наступному році на розвиток територій та розбудову інфраструктури громад. Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад та територій.
 
«У Держбюджеті України на 2022 рік закладено 131,8 мільярдів гривень на розвиток територій та розбудову інфраструктури громад. Ці кошти будуть спрямовані, зокрема, на розбудову соціальної інфраструктури, зокрема у сферах освіти, охорони здоров’я, культури, спорту, підтримку регіонального розвитку, розвитку сільських територій, дорожньої і транспортної інфраструктури та інші напрями. Також у 2022 році норматив зарахування ПДФО до бюджетів територіальних громад буде збільшено до 64%. Водночас продовжується підтримка розбудови ЦНАПів у громадах — адже ідея децентралізації полягає і в тому, щоб кожна людина в Україні могла отримати якісні адміністративні послуги неподалік від власної домівки незалежно від того, де вона живе — у мегаполісі чи віддаленому селі”, — говориться у повідомлені.
 
Згідно з ухваленим Держбюджетом-2022, державна фінансова підтримка буде розподілена наступним чином:
 
Регіональний розвиток — 27,5 млрд грн;
Розвиток сільських територій — 7,1 млрд грн (у тому числі на  підтримку сільгоспвиробників — 4,4 млрд грн);
Розвиток у сфері охорони здоров’я — 5,4 млрд грн;
Розвиток у сфері освіти — 6,8 млрд грн;
Розвиток дорожньої інфраструктури  — 66,8 млрд грн (у тому числі на дороги загального користування місцевого значення, а також на вулиці і дороги комунальної власності — 24,6 млрд грн.);
Розвиток транспортної інфраструктури  — 2,5 млрд грн;
Розвиток інфраструктури (соціальне забезпечення, будівництво житла) — 9,6 млрд грн;
Розвиток у сфері культури — 1,9 млрд грн;
Розвиток спортивної інфраструктури — 0,9 млрд грн;
Інші напрями розвитку територій (у тому числі ЦНАПи) — 3,3 млрд грн. 
 

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що цьогоріч місцеві бюджети отримають майже 27 мільярдів гривень на погашення заборгованості з різниці в тарифах підприємств ТКЕ і ВКГ перед НАК «Нафтогаз України». Відповідні зміни до Закону «Про державний бюджет на 2021 рік» прийняті Верховною Радою.  

 
Коментарі (0)