ГоловнаНовини ЖКГПодіїУ наступному році зовнішні борги Україна буде виплачувати користуючись новими кредитами

У наступному році зовнішні борги Україна буде виплачувати користуючись новими кредитами

У 2021 році зовнішні борги Україна буде виплачувати згідно з графіком, але кошти для виплат країна буде змушена брати з нових кредитів
У 2021 році зовнішні борги Україна буде виплачувати згідно з графіком, але кошти для виплат країна буде змушена брати з нових кредитів. Економісти та експерти говорять про те, що кредити наступного року будуть взяті на невигідних умовах і під більші ніж зазвичай відсотки, про це повідомив Перший діловий.
 
Таке обслуговування державного боргу називають обслуговуванням шляхом нарощування. А високі відсотки багато в чому зумовлені конфліктом з МВФ в поточному році.
 
Тим часом багато експертів наполягають на тому, що кошти для вищеназваних виплат можна було б відшукати й на внутрішньому ринку.
 
Раніше повідомлялося, що кожна восьма гривня піде на виплату держборгу. За дев’ять місяців поточного року (з початку січня до кінця вересня) держборг країни досяг 2,3 трильйона гривень.
 
Вже держборг країни виріс на 347 млрд гривень за рік. У процентному співвідношенні зростання зафіксовано на позначці 17%, в цифрах на листопад він становить 2,3 трлн грн. Такі дані надали в Рахунковій палаті України.
 

Разом з тим на фоні підвищення тарифів за 9 місяців 2020 р. НАК «Нафтогаз України» збільшив обсяги утримання управлінського персоналу на 1 млрд грн. Але за цей час заробітна плата працівників газовидобувної сфери зменшилася на 700 млн грн. 

 
Коментарі (0)