ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ НКРЕКП схвалили постанову щодо урегулювання відносин енергопостачальників та споживачів

У НКРЕКП схвалили постанову щодо урегулювання відносин енергопостачальників та споживачів

В майбутньому, все одно, будь-який товар має бути оплачений по передплаті, так як це відбувається на будь-яких ринках в будь-яких країнах світу

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг схвалила постанову, яка створить умови для урегулювання відносин між енергопостачальниками та підприємствами-споживачами, які не можуть керувати власними фінансами. Про це йдеться у повідомленні  УНН.

«У зв’язку з набуттям чинності закону «Про Національну комісію», ми вимушені повторно це оприлюднити (постанову «Про затвердження Змін до Правил користування електричною енергією» — ред.). Це рішення довгоочікуване для підприємств водопостачання та водовідведення та тих підприємств, які надають послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання. Маємо надію, що за місяць вона набуде чинності і наші підприємства зможуть краще не тільки надавати послуги, а й не будуть потрапляти в залежність від вимог передоплати за газ та електроенергію», — зазначив голова НКРЕКП Дмитро Вовк.

Зокрема, головною метою прийняття вказаної постанови є створення умов для урегулювання відносин між енергопостачальниками та споживачами, які об’єктивно не мають можливості керувати власними фінансовими потоками.

Також голова НКРЕКП зазначив, що комісія розуміє, що це вимушена перехідна міра.

«В майбутньому, все одно, будь-який товар має бути оплачений по передплаті, так як це відбувається на будь-яких ринках в будь-яких країнах світу», — наголосив Вовк.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, затвердила диференційовані тарифи на електроенергію для промислових споживачів в Україні з 1 січня 2017 року. Рішення було ухвалено на засіданні НКРЕКП.

Як повідомлялося раніше, НКРЕКП також знизила прогнозовану оптово-ринкову ціну електроенергії у 2017 році на 15,2% - до 1263,76 грн за 1МВт/год (без ПДВ).

 
Коментарі (0)