ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняУ новій садибній забудові встановлено min відстань, на якій дозволено висаджувати дерева

У новій садибній забудові встановлено min відстань, на якій дозволено висаджувати дерева

У новій редакції державних будівельних норм щодо містобудування встановлено мінімальну відстань від краю земельної ділянки, суміжної із сусідською, на якій дозволено висаджувати дерева або кущі.
У новій редакції державних будівельних норм щодо містобудування встановлено мінімальну відстань від краю земельної ділянки, суміжної із сусідською, на якій дозволено висаджувати дерева або кущі. Норма стосується лише нової садибної та дачної забудови і вступає в дію з 1 жовтня цього року.
 
Згідно з новими ДБН, відстань від межі суміжної земельної ділянки до висаджених кущів, має становити 1 м, до стовбурів дерев — від 4 до 6 м залежно від крони, але не менше половини її діаметру. Наприклад, якщо крона дерева складає в середньому 9 метрів, то відстань від межі сусідньої ділянки має складати не менше 4,5 метрів, щоб його гілки не заходили на сусідню територію.
 
Lля уникнення і провокації додаткових конфліктних ситуацій власники суміжних садибних ділянок мають вживати  необхідні заходи. Наприклад, підрізати гілки дерев, щоб ті не заважали та не переходили на сусідню земельну ділянку тощо.
 
Нові ДБН вже опубліковано і офіційно набирають чинності 1 жовтня 2019 року. 
 

Державні будівельні норми – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення. 

EventCamp – це простiр, де панують інформативно-практичні конференції та цікаві івент мітапи. Приєднуйтесь до цікавих подій по Україні, практикуйте кожен день щось нове або діліться з суспільством тим, що ви любите або досліджуєте. Всі надихаючі, навчальні та практичні заходи зараз на одному ресурсі EventCamp.

 
Коментарі (0)