ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024У Новояворівську люди будуть з теплом за декілька днів - Прем'єр

У Новояворівську люди будуть з теплом за декілька днів - Прем'єр

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук та Міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак вчора приїхали до Нового Роздолу, щоб особисто проконтролювати ситуацію з опаленням у Новояворівську та Новому Роздолі на Львівщині
Прем’єр-міністр Олексій Гончарук та Міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак вчора приїхали до Нового Роздолу, щоб особисто проконтролювати ситуацію з опаленням у Новояворівську та Новому Роздолі на Львівщині, де через безвідповідальність приватної компанії-управителя 60 тисяч людей могли залишитись без тепла взимку.
 
Ці два міста виявились не готовими до подачі тепла: у трубах немає води, гідравлічні випробування влітку не проводились, працівники ТЕЦ не отримують зарплату вже майже півроку.
 
«Чим займалась приватна-компанія управитель весь цей час — з цим мають розібратись відповідні правоохоронні органи. Я не залишу цю ситуацію без контролю та хочу нагадати, що у кожної неспроможності в рішенні проблеми – є ім’я та посада. Все це буде виявлено та отримає належну оцінку і належне покарання.  Представники поліції вже цим займаються», - зазначив Глава Уряду.
 
Прем’єр-міністр наголосив, що зараз наше першочергове завдання — терміново забезпечити людей теплом і вирішити питання з виплатою заборгованості працівникам підприємств.
 
«Задля цього ми ініціюємо  передачу ТЕЦ в управління компанії групи НАК "Нафтогаз". Це відбуватиметься протягом двох-трьох днів», - зазначив Олексій Гончарук.
 
 Паралельно спеціалісти перевірятимуть обладнання та усуватимуть технічні неполадки.
 
В Новояворівську люди  будуть з теплом в домівках за декілька днів. Ситуація в Новому Роздолі трошки складніша. Там тепломережа не готова до старту.
 
Глава Уряду дав доручення протягом щонайбільше п’яти днів підготувати мережу до старту. У ДСНС готові у разі зниження температури забезпечити громадян усім необхідним.
 
 
Схожа ситуація і у Новояворівську. Температура в приміщеннях там вже опустилась подекуди нижче 10 градусів. 
 
В дитячих садочках працюють тільки об'єднані групи, приміщення обігрівають електричними камінами. 

Через загрозу зриву опалювального сезону в області оголосили надзвичайну ситуацію. 

 
Коментарі (0)