ГоловнаКиївські будніОпалювальний сезон 2023-2024У новому опалювальному сезоні столиця може залишитись з холодними батареями

У новому опалювальному сезоні столиця може залишитись з холодними батареями

Через нестачу коштів у статутному капіталі «Київтеплоенерго» ускладнюється підготовка міста до нового опалювального сезону
Через нестачу коштів у статутному капіталі «Київтеплоенерго» ускладнюється підготовка міста до нового опалювального сезону, це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомила прес-служба КМДА.
 
“Відсутність необхідних коштів у статутному капіталі комунального підприємства „Київтеплоенерго“ значно ускладнює процес підготовки до опалювального сезону, закупівлю техніки й енергоносіїв, виконання завдань із ремонту та модернізації теплових мереж”, — сказав Пантелеєв.
 
Він пояснив, що збільшення коштів у статутному капіталі необхідне для належної комплектації техніки й обладнання, закупівлі трубопроводів та інших матеріалів для ремонту мереж, закупівлі техніки й обладнання для роботи персоналу, своєчасного розрахунку за енергоносії.
 
“Підприємство розпочало роботу вже після завершення опалювального сезону, тобто коштів за опалення вони не отримують, а значить необхідних фінансових обсягів для якісної підготовки міста до зими катастрофічно бракує. Щодня ми ліквідовуємо до півсотні пошкоджень мереж. Неможливо здійснити якісні зміни без належної техніки й обладнання, в умовах, коли аварійність мереж сягає 80%”, — сказав заступник голови КМДА. 
 
Коментарі (0)