ГоловнаНовини ЖКГПодіїУ Пенсійному фонді розробили новий проєкт - електронна трудова книжка

У Пенсійному фонді розробили новий проєкт - електронна трудова книжка

Метою нового проєкту є призначення пенсії так, щоб людина навіть не звертався до органів Пенсійного фонду.
Сьогодні вже можна побачити дату початку роботи і звільнення працівника, що розраховане автоматично за даними системи персоніфікованого обліку з 1998 року, про це повідомила прес-служба Пенсійного фонду України.
 
Вже розроблено кілька способів реєстрації на вебпортале фонду.
 
Перший - це за допомогою вже звичного для багатьох логіна і пароля, другий - найпопулярніший - шляхом кваліфікованого електронного підпису, а третій - інтегрованої системи електронної ідентифікації GovID, що використовує для верифікації банківські реквізити.
 
Метою нового проекту є призначення пенсії так, щоб людина навіть не звертався до органів Пенсійного фонду. Тобто призначати пенсію будуть за віком особам, які хочуть оформити її дистанційно з використанням кваліфікованого електронного підпису або за допомогою електронної ідентифікації BankID.
 
Онлайн також можна виправити і деякі неточності в персоніфікованих даних громадян, наприклад, буква в прізвищі чи неправильно введена дата народження. Для того, щоб це виправити можна скористатися спеціальною анкетою, яка діє в арсеналі порталу.
 

Для того, щоб цим скористатися на вебпортал необхідно буде заповнити анкетні дані, додати скановані копії документів, що підтверджують трудовий стаж, а також узгодити автоматичне призначення пенсії та направити до Пенсійного фонду України на обробку. 

 
Коментарі (0)