ГоловнаНовини ЖКГПодіїУ період карантинну соціальну допомогу можна отримати через онлайн-сервіси - Мінсоцполітики

У період карантинну соціальну допомогу можна отримати через онлайн-сервіси - Мінсоцполітики

У період карантинних заходів соціальну допомогу можна отримати через онлайн-сервіси, заповнивши заявку через пошту, або ж отримати допомогу на місцях, через об’єднану територіальну громаду
У період карантинних заходів соціальну допомогу можна отримати через онлайн-сервіси, заповнивши заявку через пошту, або ж отримати допомогу на місцях, через об’єднану територіальну громаду. 
 
Про це заявив під час обговорення державної політики щодо надання адмінпослуг в умовах карантину заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.
 
Віталій Музиченко розповів, що можна отримати соціальну допомогу наступним чином:
 
▪️ через онлайн-сервіси, які доступні з багатьох видів соцдопомоги;
▪️ через послугу Є-малятко при народженні дитини;
▪️ будь-яку соцдопомогу можна отримати, заповнивши документ і отримавши його поштою;
▪️ на місцях можна організувати роботу дистанційних скриньок, що зменшить контакт між людьми.
 

"Найголовніше у цей період, коли не здійснюється транспортне сполучення – розгортання комплексу "Соціальна громада". Без необхідності відвівудування районного центру оформити виплату у себе на місцях. На сьогодні надійшло 246 заявок від ОТГ, 215 модулів і можливості підключення були передані до ОТГ, але реально підключені лише 122 суб’єкти. Фактично половина, хто міг би працювати у цьому комплексі, цього не роблять", - додав Музиченко. 

Нагадаємо, що на період карантину та 30 днів після його скасування державні соціальні допомоги будуть перепризначені автоматично.

Рішенням Уряду продовжені строки: - виплати на новий період державної соціальної допомоги, яку було призначено раніше, без необхідності особистого звернення громадян до органів соціального захисту населення; - нових звернень за призначенням деяких видів державної допомоги; - виплати державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства, дітям з інвалідністю, особам з інвалідністю, у випадках, коли строк переогляду органом МСЕК (медико-соціальної експертизи) або ЛКК (лікарсько-консультативної комісії) пропущено.

 
Коментарі (0)