ГоловнаНовини ЖКГПодіїУ ПФ виникнуть ризики щодо виплати пенсій - Галина Третьякова

У ПФ виникнуть ризики щодо виплати пенсій - Галина Третьякова

У Пенсійного фонду можуть виникнути проблеми з отриманням позики наприкінці бюджетного періоду, а отже виникнуть і ризики щодо виплати пенсій.
У Пенсійного фонду можуть виникнути проблеми з отриманням позики наприкінці бюджетного періоду, а отже виникнуть і ризики щодо виплати пенсій. 
 
Про це повідомила голова комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова, повідомила пресслужба Апарату ВРУ.
 
“Бюджет Фонду залишається дефіцитним. У 2021 році видатки державного бюджету на фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за пенсійними програмами, та дефіциту коштів Пенсійного фонду складатимуть 203,8 мільярдів гривень”, - сказала Галина Третьякова.
 
Так, станом на 1 вересня 2020 року заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску до Фонду складає 20,5 млрд грн.
 
"У Казначейства будуть відсутні законодавчі підстави надавати Фонду позики наприкінці бюджетного періоду, у зв’язку із чим у Фонду можуть виникнути ризики, пов’язані із виплатою пенсій", - додала вона.
 
За її словами, навіть враховуючи постійне дотування Фонду, держава до сих пір не має контролю за діяльністю, управлінням та стратегією розвитку Пенсійного фонду України.
 
У Пенсійному фонді заявляють, що продовжують пенсійні виплати за вересень.
 
"На пенсійні виплати спрямовано 1,7 мільярда гривень. Забезпечено фінансування пенсій вересня на загальну суму 35,1 мільярда гривень, що складає 88,9 % потреби місяця", - йдеться у повідомленні.
 

Нагадаємо, раніше народний депутат від «Слуги народу», голова «соціального» Комітету Верховної Ради Галина Третьякова на пленарному засіданні Конституційного Суду зазначила, що на сьогодні держава не може фінансово забезпечувати всі фінансові зобов’язання перед населенням. Вона підкреслила, що чинна система соціального захисту, яку Україна успадкувала від СРСР,  є неефективною. 

 
Коментарі (0)